Rendelet a lakásalap felhasználásáról

pmh

Új rendeletben szabályozza a lakásértékesítési bevételek felhasználását a képviselő-testület. A kezdetinél már szerényebb összegű lakásalap felhasználható lakóövezetbe sorolt területek közművesítésére, építési telkek kialakítására továbbá önkormányzati tulajdonú lakóépületek, lakások felújítására, korszerűsítésére.

A lakások elidegenítéséből származó bevételek felhasználásáról először 1999-ben alkotott rendeletet a képviselő-testület. A lakásalapból szerezte meg az önkormányzat a nagyfenyvesi ingatlanokat, s alakított ki a területen 81 építési telket. Ezek a bevételek segítették hozzá a várost a Deák Ferenc téri 43 költségelvű bérlakás felépítéséhez is. Több éven keresztül nyújtott az önkormányzat építési és vásárlási célú kamatmentes kölcsönt. A nagycsaládosok lakásbővítési céllal is kaptak helyi támogatást a lakásalapból. Évről-évre megvalósultak olyan kisebb értékű beruházások, amelyek az önkormányzati tulajdonú lakóingatlanok költségtakarékosabb és korszerűbb üzemeltetését segítették elő.

A múlt év végén a képviselő-testület vitaanyagként áttekintette az 1999. évi önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról szóló javaslatot, és szükségesnek tartotta a felhasználási célok átgondolását, a jogszabály módosítását, amely január 27-én új rendeletben öltött testet.