A Sisi-út az Utazás kiállításon

pmh

A hagyományhoz híven ismét külföldi partnereivel együtt mutatkozott be a Hungexpo területén rendezett Utazás kiállításon a Gödöllői Királyi Kastély.

A D pavilon 303-as standján felépített minikastély nemcsak Erzsébet királyné kedves magyarországi tartózkodási helyét mutatta be, hanem szinte egész életútját.

A bajorországi szülőföldről az augsburgi régió és az untervittelsbachi kastély, Ausztriából a császárváros és immáron új résztvevőként az olaszok is felhívták a figyelmet a náluk található, Erzsébet királynéhoz kötődő kastélyokra, látnivalókra.

A Sisi-út immár négy országon átívelve vezeti a kirándulót az Európai Unió határok nélküli országaiba.

Prof. Dr. Körösvölgyi László igazgató a kiállítás megnyitójára érkezett bajor, osztrák és olasz vendégekkel tárgyalt a világ egyik legszebb álomútjának tartott kulturális turisztikai vállalkozás eddigi tapasztalatairól és a Sisi-út további bővítésének lehetőségeiről.

Közvetlenül a hivatalos megnyitó után kereste fel a Gödöllői Királyi Kastély bemutatóját, Kolber István a Miniszterelnöki Hivatal tárca nélküli minisztere és Pál Béla államtitkár, továbbá Benedek András a NKÖM államtitkára.

Megnézte és elismerően szólt a látottakról dr. Gémesi György polgármester, aki őszinte örömét fejezte ki, hogy az a bemutatkozás is tovább öregbíti Gödöllő és kastély hírnevét.