Olvadás után csapadékvíz elvezetés

pmh

A lakásalap bevételéből 72,3 millió forintot csapadékvíz elvezetésre fordít idén az  önkormányzat. Több mint 30 utcában dolgoznak majd a kivitelezők és további utcák tervei készülnek el a képviselő-testület március 17-i ülésének döntései szerint.

A meglévő vízelvezető rendszer karbantartását, árkok és mederburkolatok, víznyelők, csőátereszek, szikkasztó kutak javítását 23 millió forint fedezettel, több mint két és fél kilométer hosszúságban a VÜSZI Kht. végzi el. Árokjavítás történik a Batthyány Lajos, a Széchenyi, a Zúzmara, a Hegy, a Mikes Kelemen, a Kőrösi-Csoma Sándor, a Gébics, a Major és a Csokonai utcában. A Turul, a Sió és a Balaton utcában a beton lefedő elemek szükség szerinti cseréje, csőáteresz átépítése, víznyelőrács cseréje szerepel a határozatban. Különböző javításokra kerül sor az Iskola, a Röges, a Százszorszép, a Buzogány, a Ligeti Juliska utcában és a Babati úton.  

A meglévő vízelvezető rendszerhez csatlakozó árkok, csatornák és csőátereszek kialakítása 1700 méter hosszon történik meg. Ezek kivitelezőit közbeszerzési eljáráson kell kiválasztani. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Dárda, a Rekettye, a Sőtér Kálmán, a Tábornok, a Szent Gellért, az Ivánka, a Puskás Tivadar, a Déryné – Liszt – Bihari, a Kikerics a Bem, a Berente – Odray, a Németh László, a Szabó Pál, az Arany János utca, valamint a Komáromi út csapadékvíz elvezetését javítja a bővítéssel. Ide tartozik a Rákos-patak rendezése is a Rét utca környékén.

Közbeszerzési eljárás után vízrendezési terv készül az Ádám utca Hunyadi utca és a Rákos-patak által határolt területére, az Iskola, a Dobó Katica, az Alkotmány, a Szivárvány, a Zápor, a Katona József, a Napsugár, a Kinizsi, a Jászóvár, a Toboz, a Százszorszép és a Fenyves köz – Mária utcában. A Sőtér Kálmán utcában a Vőfély köz és a Kápolna utca közötti szakaszt tervezik meg.