Elpályázott a Petőfi iskola igazgatója

pmh

Varga Ferenc, a gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója megpályázta és elnyerte a Ferencvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala oktatási, kulturális és sport iroda irodavezető-helyettesi munkakörére kiírt pályázatot. Írásban kérte gödöllői vezetői megbízásának visszavonását és közalkalmazotti jogviszonyának áthelyezéssel történő megszüntetését. A képviselő-testület Varga Ferencet legutóbb 2003. augusztus 1-jétől 2008. július 31-ig nevezte ki a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójának.

A képviselő-testület május 26-i ülésén Varga Ferenc vezetői kinevezését 2005. június 30-ai hatállyal visszavonta, közalkalmazotti jogviszonyát 2005. június 30-i hatállyal áthelyezéssel megszünteti.

A képviselő-testület Soós Lászlóné biológiai-testnevelés szakos tanárnőt 2005. július 1-jétől az új vezető kinevezéséig megbízza a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatói feladatainak ellátásával.

Soós Lászlóné 33 éves pedagógusi gyakorlattal rendelkezik, amelyből 8 évig a Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium általános igazgatóhelyettese volt. Két évig - az igazgató betegsége miatt - megbízott igazgatóként is tevékenykedett. Ez idő alatt, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskolában eltöltött 14 év alatt pedagógiai és vezetői tapasztalatokat szerzett. Jelenleg is a természettudományi munkaközösség vezetője. Önképzésére folyamatos hangsúlyt fektet, legutóbb - 2002-ben - a Semmelweis Egyetem gyógytestnevelő tanári szakát is elvégezte. Oktató-nevelő munkájára az igényesség jellemző. Személyisége elfogadott a nevelőtestület, a szülők és a gyermekek körében.

A képviselő-testület elrendelte az intézményvezetői állás azonnali meghirdetését az Oktatási Közlönyben.