Tájékoztatás a távhőszolgáltatás zavarairól

pmh

Ezúton is tájékoztatjuk a távhőfogyasztóink közül azokat, akik a Kossuth utcai fűtőművektől az Erzsébet-park felé eső területen veszik igénybe a melegvíz szolgáltatásunkat, hogy június 9-től elkezdődött a távhővezeték cseréje.

A munkálatok több hétig is eltartanak. Hogy ne kelljen a lakosságnak ezen idő alatt nélkülöznie a melegvíz szolgáltatást, kiépítettünk egy provizórikus rendszert, amely ha nem is teljesen helyettesíti a távhővezetéket, de úgy 80-90%-ig pótolja a kieső vezetékrendszert. Ez a provizórikus műanyag vezeték mindaddig üzemel, amíg a régi korrodált vezetékeket teljesen újra cseréljük. A jelenlegi állapotokat tükrözik a mellékelt fényképek. Ez a projekt kb. 10 millió forintos költséget jelent, amelyet a város képviselő-testülete az általános tartalék keret terhére megszavazott. A rekonstrukció keretében kicseréljük azokat a gumi-kompenzátorokat is, amelyek az elmúlt években több alkalommal is szétrobbantak és jelentős üzemzavarokat és nagy veszteségeket okoztak.

A munkálatokat úgy szervezzük, hogy a lehető legkevesebb korlátozást jelentse ez a fogyasztóinknak. Mindezek ellenére egy-egy napos melegvíz kiesés elkerülhetetlen lesz. Kérem a fogyasztóinkat, hogy megértéssel fogadják ezeket a kellemetlenségeket, amelyekért kárpótol majd mindannyiunkat az újonnan létesített rendszer megbízhatósága.

 

Tóth István

a Gödöllői Távhő Kft. ügyvezetője