Támogatott „Tavaszi Hadjárat”

pmh

A képviselő-testület 2006-ban is támogatja a „Tavaszi Hadjárat” gödöllői hagyományápoló programjának megvalósítását; jövő évi költségvetési rendeletében 250 ezer forint támogatásban részesíti a szervező Magyar Hagyományőr Világszövetséget. A képviselő-testület szeptember 29-én felhatalmazta dr. Gémesi György polgármestert a programot támogató nyilatkozat aláírására.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére évek óta szervezett történelmi lovas túrának már nagy hagyományai vannak városunkban. Az önkormányzat elismeri mindazon szolgáltatások fontosságát, amelyek a kulturális produktumok létrehozásában a nemzeti értékek közvetítésére fekteti a hangsúlyt. Ezért támogatja azokat a vállalkozásokat, amelyek színvonalas szolgáltatásaikkal nagyban hozzájárulnak a nemzeti és helyi ünnepségek, társadalmi megemlékezések sikeréhez.

Az elmúlt években egyszeri, az éves költségvetési rendeletben meghatározott 250 ezer forintos támogatásban részesítette az önkormányzat az április 7-re városunkba érkező „Tavaszi Hadjárat” történelmi lovas programot megvalósító szervezetet.

A Magyar Hagyományőr Világszövetség a jövő évi rendezvény megvalósítására pályázatot kíván benyújtani a Településfejlesztési célelőirányzat pályázatára. A civil szervezet a pályázati feltételeknek megfelelően kérte az önkormányzat előzetes nyilatkozatát a jövő évi támogatásról.