Lázár és Damjanich utca: út- és közműépítési tervek

pmh

A képviselő-testület szeptember 29-i ülésén egyetértett azzal, hogy tervdokumentációk készüljenek a Lázár Vilmos utca és a Damjanich utca út- és közműépítési munkáihoz az önkormányzat egymilliárd forintos hitelkerete terhére.

A 2005. július 11-i felhőszakadás következményeit figyelembe véve különösen kritikus, balesetveszélyes helyzet alakult ki a Lázár Vilmos utcában és részben a Damjanich utcában is. A problémák a terepviszonyokból adódnak. Az utcák meredek hegyoldalban alakultak ki, minimális szélességgel. A közlekedési gondokon kívül az út keskeny volta problémát okoz a közművek elhelyezésében – különös tekintettel a csapadékvíz elvezetésére – valamint a szilárd burkolatú út kiépítésében.

A Lázár Vilmos utcában a felhőszakadás során lezúduló nagy mennyiségű víz oly mértékben kimosta az utca egy szakaszát, hogy a gáz- és vízvezeték leszakadásának veszélye is fennállt. A Damjanich utcában ennyire kritikus helyzet nem alakult ki, de a csapadékvíz elvezetésének megoldatlansága az út megcsúszásához vezetett, melynek megakadályozására a korábbi években megkezdett támfalépítés folytatása szükséges a vízelvezetés korrekt kiépítése mellett.