Új háziorvosi körzetet hoztak létre

pmh

A képviselő-testület új, 11-es számú háziorvosi körzetet hozott létre, s jóváhagyta a 11 háziorvosi körzetbeosztást. (A körzetbeosztás innen tölthető le.) A testület Bereczné dr. Kovács Márta háziorvossal kötött szerződést a 11-es számú felnőtt háziorvosi körzet működtetésére az egyetemi kollégium épületében található rendelőben.

Bereczné dr. Kovács Márta háziorvos területi ellátási kötelezettségű kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A doktornő 1994-ben került az egyetem rendelőjébe. Az üzemorvosi feladatok mellett, területi ellátási kötelezettség nélkül, TB finanszírozással jelenleg 1.535 beteget lát el.

A jogszabályban előírtaknak megfelelően praxisa rendelkezik a személyi és tárgyi feltételekkel. Belgyógyász szakvizsgája mellé 1997-ben üzemorvosi, 1999-ben háziorvosi szakvizsgát tett.

A vele együtt dolgozó szakasszisztens is rendelkezik az előírt végzettségekkel, az elmúlt években a háziorvosokkal együttműködve részt vett a supervisori ellátásban is.

Kérelmében nyilatkozott arra vonatkozóan, hogy továbbra is vállalja a minimum-feltételek, valamint a rendelő biztosítását.

Bereczné dr. Kovács Márta kérelme alapján az önkormányzat megkereste a Magyar Orvosi Kamara Gödöllői Szervezetét. A szervezet elnöke, dr. Tőke István úgy nyilatkozott, hogy a kérelmet támogatják, ha megegyezés születik a háziorvos kollégákkal az új körzetet érintő beosztásban.

A háziorvosok egymással együttműködve megtárgyalták az új háziorvosi körzetekre vonatkozó beosztást, és aláírásukkal igazolták az új körzetek kialakítására vonatkozó egyetértésüket.