Lehetőség nyílt görög katolikus templom építésére

pmh

A városi képviselő-testület március 2-án módosította a Kazinczy utca, a Kazinczy lakótelep és környéke szabályozási tervét és helyi építési szabályzatát. A döntésnek előzménye az, hogy a görög katolikus szervezőlelkészség önálló templom építésére tűzte ki célul Gödöllőn, amihez az önkormányzat segítségét kérte.

 A képviselő-testület 2004-ben úgy döntött, hogy ha arra lehetőséget ad az elkészítendő szabályozási terv, akkor a Kazinczy lakótelep Röges utca felé eső végében, a Rákos-patak szomszédságában telek alakítható ki a templomépítés céljára.

A terv készítése során beigazolódott, hogy a jelenleg rendezetlen, nehezen megközelíthető önkormányzati terület alkalmas a templom elhelyezésére. A tervegyeztető lakossági fórumon nem hangzott el negatív vélemény a templomépítéssel kapcsolatosan, felmerült azonban az az igény, hogy a beépítéssel egyidejűleg a közterületek is megszépüljenek. A most elfogadott terv és szabályzat erre lehetőséget ad.

*

A Kazinczy utca, a Kazinczy lakótelep és környéke módosított szabályozási terve és helyi építési szabályzata innen tölthető le.