Repülőtér: startol a közbeszerzési eljárás

pmh

A képviselő-testület a beszerzési célokmány elfogadásával március 9-i rendkívüli ülésén elindította a „Gödöllő városi repülőtér fejlesztése” projekt közbeszerzési eljárását.

Az önkormányzat olyan befektetőt keres, amely 2009. augusztus 31-ig szilárd burkolatú leszálló pálya kialakításával és a szükséges építmények, berendezések létesítésével alkalmassá teszi a gödöllői repteret közforgalmon kívüli, üzleti-idegenforgalmi célú repülőgépes közlekedés lebonyolítására, egyben magasabb színvonalon szolgálja a sportcélú hasznosítást.

A legjobb ajánlattevőt versenypárbeszédes eljárással választják ki. Az ajánlatkérő önkormányzat már a beszerzési igényét is tárgyalás, párbeszéd útján határozza meg.

A repülőtér a 800 millió forintra becsült fejlesztést követően is a város tulajdonában marad, de a tervek szerint befektető üzemelteti majd a következő 50-75 évben. Természetesen nem cél a nagy forgalmú utasszállító gépek fogadása, sem pedig más olyan szerepkör biztosítása, amely nagymérvű környezetterhelést jelentene.