Felújítás, építkezés és forgalomkorlátozás a városközpontban

pmh

A volt gödöllői községháza épületét az eredeti terveknek megfelelően állítják helyre, s új szerepköröket kap: 64, kétágyas szobával működő háromcsillagos szálloda, 150-180 fő vendégül látására alkalmas, étteremként is szolgáló kávéház, konferenciaközpontként működtethető bálterem, az udvaron és az utcai oldalon üzletek nyílnak benne.

 

 

a múlt

 

 

a tegnap 

 

 

és a jövő

 

Díszburkolatos, fákkal ékesített udvara a Dózsa György úttal párhuzamosan a Szabadság tértől a Kossuth Lajos utcáig terjedő, a Városi Könyvtárral és a Tűztorony épület belső udvarával egymásba kapcsolódó sétálóutca első eleme lesz.

A tervek szerint már nyár végére elkészülnek az épület homlokzatai. A nagyszabású munkálatok természetesen nem a rajzasztalon, hanem a valóságban történnek, ezért több ütemben változik a terület forgalmi rendje. Az önkormányzat mindezért a lakosság megértését és türelmét kéri.

A jelenlegi, a III. ütemben, június 1-jétől augusztus 31-ig a Szabadság téri járdát és útpályát teljesen lezárják a régi Húszas előtt.

A IV. ütemben – a tervek szerint ez szeptember 1-jétől jövő március 31-ig tart –, a járdát és a fél útpályát zárják le.

Az V. ütemben - 2007. április 1-jétől december 30-ig - a járdát foglalják el a felújítás miatt.

*

Javában zajlik a Tűztorony épület létesítése is a Kossuth utca – Dózsa György út kereszteződésében. Ennek során a Dózsa György út felőli járdaszakaszt leszűkítették, a Kossuth Lajos utcában a másik oldalon közlekedhetnek a gyalogosok.