Idősek otthona épülhet Incsőn

pmh

Elfogadta a képviselő-testület a Gödöllő-Máriabesnyő, Incsői lakópark terület szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának módosítását. Az előterjesztés innen tölthető le.

Az Első Hazai Lakópark Építő Rt. még 1998-ban készíttetett az egykori Incsői fatelep területére egy rendezési tervet, melyet 2004-ben módosítottak. A terület ennek megfelelően épült ki, úthálózata és közmű hálózata szintén megvalósult. Több családi ház és egy többlakásos sorház felépült, összességében a telkek 60 %-át építették be eddig, de az építkezések folyamatosan zajlanak a területen.

A mostani szabályozási terv módosítás koncepcióját egyrészt a lakáspiac telítettsége, másrészt az időskori gondozás iránt megjelenő növekvő igény indokolta. Ez késztette a befektetőket arra, hogy a terület egy bizonyos, még beépítetlen része övezeti előírásainak módosításával lehetővé tegyék egy idősek otthona megvalósítására alkalmas ingatlan-együttes kialakítását.

A módosítási igény az eredeti tervet alapjaiban nem változtatja meg. Az eddigi terület-felhasználási egységek változatlanul maradtak a terv során. Ahhoz azonban, hogy a beruházás megvalósulhasson a tervnek elengedhetetlen a területre vonatkozó övezeti előírások olyan módosítása, amely lehetővé teszi egy ilyen típusú és léptékű épület tervezését.

A változtatni kívánt területen kívül található többi övezetet újraszabályozás nélkül, a ma hatályos előírásoknak megfelelő jelkulcsok szerint aktualizálják.

A már megvalósult beruházásokat a jelenlegi módosítás nem befolyásolja kedvezőtlenül, csak egy olyan funkció megvalósulását segíti elő, ami a beruházó számára a terület kedvezőbb hasznosítását jelenti.

A tervdokumentáció átesett a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő egyeztetéseken, a lakosság lakossági fórumon ismerhette meg, ellene lényeges kifogás nem merült föl. A tervet az Első Hazai Lakópark Építő Rt. finanszírozta.