Közbiztonság: koncepció és járőrszolgálat

pmh

Első olvasatban tárgyalta, és a vitában elhangzottakkal kiegészítve elfogadásra alkalmasnak tartotta június 22-én a képviselő-testület Gödöllő közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. (A koncepció innen tölthető le.)

Az elgondolást az állami, önkormányzati szervezetek és intézmények, a társadalmi és civil szervezetek tapasztalataira, javaslataira építve, azok együttműködésével, többszöri konzultációk tartásával készítették elő.

A képviselő-testület a koncepció tárgyalási menetrendjétől függetlenül, a városi Rendőrkapitányság kezdeményezésének megfelelően egyetértett a Gödöllő közigazgatási határán belül működő járőrszolgálat felállításával és ehhez hétmillió forint támogatást nyújt a következő feltételekkel:

- a támogatás kizárólag a város közigazgatási határán belül működő járőrszolgálat felállításával kapcsolatos eszközbeszerzésre és dologi költségekre fordítható;

- a támogatást 2006. december 31-ig fel kell használni és a járőrszolgálat kezdeti tapasztalatainak értékeléséről a képviselő-testületet tájékoztatni kell.