Új szociális rendelet



Új rendeletet alkotott a szociális rászorultságtól függő, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról a képviselő-testület.

A rendelet egyik újdonsága, hogy április 1-jétől szociális alapra helyezi a szemétszállítási díj támogatását. Eddig a 70 éven felüliek szociális rászorultság vizsgálata nélkül voltak jogosultak e támogatási formára. A jövőben az önkormányzat azon személyek szemétszállítási díjának megfizetéséhez járul hozzá, akiknek a családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 %-át (40.695,- Ft), egyedülálló esetében 250 %-át (67.825,- Ft). A 70 év feletti gödöllőiek I. negyedévi szemétszállítási díjfizetési kötelezettségét még átvállalja az önkormányzat, egyben tájékoztatja őket arról, hogy miként lehet a szociális rászorultság alapján igényelni a támogatást.

Pintér Zoltán alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy azok a támogatási formák is megmaradnak, amelyeket nem ír elő törvény, hanem az önkormányzat vállalt. Ide tartozik a méltányossági közgyógyellátási igazolvány kiadása, az üdülési támogatás és az újszülöttek köszöntése. Ezek a támogatások a múlt évben közvetlenül 450, 324 és 258 gödöllői polgárt érintettek.

 

Az előterjesztés itt olvasható