2007. március 15. GödöllőnA nemzeti ünnephez méltó módon köszöntötte Gödöllő közönsége március 15-ét.  A délelőtti verőfényes napsütésben a Városháza előtti téren először Antal Ádám szavalta el Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét, majd dr. Gémesi György polgármester mondott ünnepi beszédet. A műsorban közreműködött a Gödöllői Városi Fúvószenekar és a Gödöllői Magyar Balett Színház.

Ezt követően a sokaság átvonult a Petőfi térre, ahol többek között a városi önkormányzat, a Szent István Egyetem, a Gödöllői Királyi Kastély Kht., a görög, a lengyel, a német és a ruszin kisebbségi önkormányzat koszorúzta meg a forradalom költőjének szobrát.

A délelőtt a Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Lobogó Társasága színpompás felvonulásával ért véget. 

Este átadták a Gödöllő Városért-díjakat. A kitüntetettek vitéz dr. Bucsy László állatorvos, a Magyar Nemzeti Lobogó Társaság elnöke, Széplaki Istvánné, a Pest Megyei Munkaügyi Központ gödöllői kirendeltségének vezetője és a Ganz Mérőgyár Kft. munkaközössége, melynek részéről Bíró István ügyvezető igazgató vette át a díjat. A Gödöllő Városért Díjakat dr. Gémesi György polgármester adta át a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében megrendezett ünnepségen.