Idén Hágában, jövőre Gödöllőn – Testvérvárosok találkozójaHágában tartották a holland-magyar testvérvárosok vezetőinek találkozóját, melyen a kapcsolatok megújításáról, további lehetőségeiről tanácskoztak a polgármesterek. A találkozót az a szervezet hívta össze, amelynek feladata holland részről a testvérvárosi kapcsolatok koordinálása. 

Gödöllő mellett hazánkban több település is büszkélkedhet holland testvérvárossal. Ezek a kapcsolatok többségükben még a kilencvenes évek elején jöttek létre, amikor Hollandia intenzíven támogatta az újjászülető magyar demokráciát. Egy részük ma is jól működik, bár hazánknak az Európai Unióba való belépésével lanyhult a kezdeti lelkesedés. A mostani egyeztetésen magyar részről a Gödöllőt képviselő dr. Gémesi György mellett Pápa, Keszthely, Hódmezővásárhely és Nagykőrös polgármestere valamint a holland testvértelepülések vezetői vettek részt, s bekapcsolódott a munkába több holland város képviselője is.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a jó lehetőségek vannak a kapcsolatok további erősítésére. Megállapították, hogy a jövőben a közös pályázatok, az ifjúsági, a kulturális, a civil szféra, valamint energetikai területen lehetnek ígéretesek a holland-magyar testvérvárosi együttműködések. Megállapodtak abban, hogy jövő májusban egy nagyszabású konferencián tekintik át a lehetőségeket, aminek Gödöllő ad majd otthont.

Holland testvérvárosunkkal Wageningennel azonban addig is intenzív marad Gödöllő kapcsolata. Városunk képviseletében legközelebb májusban, a győzelem napi ünnepségekre látogat ki egy delegáció, majd ősszel mi látjuk vendégül a tőlük érkezőket.