Kovács Balázs nyerte a művelődési központ vezetői pályázatát



Kovács Balázs nyerte a Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. ügyvezető igazgatói megbízására kiírt pályázatot, döntött október 18-i ülésén a városi képviselő-testület.

Mint ismeretes, Németh Kristóf lemondása óta Kovács Balázs irányítja a Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. munkáját. A képviselő-testület az ügyvezető igazgatói megbízásra júniusban pályázatot írt ki. A határidő lejártáig, augusztus 30-ig erre hatan jelentkeztek. A pályázatok előzetes véleményezésére megválasztott eseti bizottság szeptember 25-i ülésén megismerte és meghallgatta a pályázókat, Prokop Gyulát, Retzler Pétert, dr. Soós Katalin Esztert, Cz. Tóth Jánost, Horváth Zoltánt és Kovács Balázst. Ezután kialakított álláspontjában a bizottság egyhangúan Kovács Balázs pályázatát ajánlotta a képviselő-testületnek elfogadásra. Az előterjesztés szerint „a bizottság valamennyi tagja értékelte és elismerte az alapos, átgondolt, elemző pályamunkát. A pályázatban érezhető az alapos helyismeret, érezhető a működés szerteágazó rendszerének ismerete. Tapasztalati alapokra építette fel reális fejlesztési tervét, melyben több új elem is megtalálható. Szóbeli megnyilvánulásában – több alkalommal is – érezhető volt a széleskörű szakmai ismeret, az átfogó felkészülés, az a felelősségvállalás, mely a vezetői feladatok ellátásához szükséges.”

Guba Lajos (Gödöllői Lokálpatrióta Klub), a bíráló bizottság elnöke elmondta, a pályázatok versenyében sok hasznos ötletet, figyelemre méltó elképzelést ismertek meg. Reisz Mónika (Fidesz) szerint csak szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező személy pályázata lehet érvényes, ezért módosító indítványában Cz. Tóth János megbízására tett javaslatot, de ez csak három igen szavazatot kapott. Gémesi György polgármester kiigazította a képviselő által mondottakat: a szakirányú felsőfokú végzettség csak intézményvezetői pályázat esetében elírás, a művelődési központ pedig évek óta gazdasági társasági formában működik.  A képviselő-testület 16 igen 2 nem és 4 tartózkodás szavazati aránnyal szavazott bizalmat Kovács Balázsnak, aki november 1-jétől kezdődően öt évre kap kinevezést.