Visszafogott díjemelés a városi piacon



A Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft. javaslata szerint a képviselő-testület meghatározta a városi piacon jövő évtől alkalmazandó bérleti díjakat és a helypénzek összegét. A bérleti díjakból származó bevételek fedezetet nyújtanak a működési költségekre és lehetővé teszik egy szerény mértékű nyereség elérését.

Az árusítóhelyek és üzletek bérleti díjai átlagosan 3%-kal, a raktárhelyiségeké átlagosan 10,9%-kal emelkednek. A piaccsarnok asztalokra egy éves bérleti szerződés köthető, a bérlet ára 80 ezer forint + áfa. A piac külső terén lévő őstermelői asztalokra egy éves, vagy minimum féléves bérleti szerződés köthető Az éves bérleti szerződés ára a csarnoki asztalokéval azonos, a féléves bérlet 40 ezer forint + áfába kerül. Az üresen maradt asztalokon és a piac külső terére kihelyezhető mobil asztalokon a változatlanul 600 forintba kerülő napijegyért lehet árusítani.

A piaci mélygarázs 100 forintos óradíja és 400 forintos napidíja nem változik. A heti bérlet nettó ára 4.200 forintról 4.500-ra, a havi bérleté 13 ezer forintról 15 ezerre, a negyedéves bérleté 30 ezer forintról 35 ezerre, a féléves bérleté 55 ezer forintról 60 ezerre, az éves bérleté 90 ezer forintról 95 ezer forintra emelkedik. Nem drágul az üzletbérlők 6 ezer forintba kerülő havibérlete sem.

 

Az elfogadott előterjesztés innen tölthető le