Deák téri bérlakások: sorsolás



A képviselő-testület júniusban pályázat kiírását rendelte el 4 darab 1+2 fél szobás, továbbá 2 darab 2 szobás Deák Ferenc téri, önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadására. Határidőig 37 pályázat érkezett be, melyből 27 érvényes, 10 érvénytelen. 20 pályázat a 2 szobás lakások bérbevételére született, melyből 14 pályázót a fizetőképes, hatot a nem fizetőképes kategóriába soroltak be. Az 1+2 fél szobás lakásokra 10 pályázat készült, 5-5 pályázatot soroltak a fizetőképes és a nem fizetőképes pályázók közé. Egy pályázó kizárólag a Deák Ferenc tér 1. I/5., vagy a Deák Ferenc tér II/6. számú, 1 + két fél szobás lakásra nyújtotta be pályázatát. A család jövedelme alapján a pályázat a fizetőképes kategóriába sorolható.

A képviselő-testület október 18-i ülésén a gazdasági bizottság javaslata alapján sorsoláson történő részvétel nélkül odaítélte az egyetlen 3 kiskorú gyermekkel pályázó, a pályázati feltételeknek maradéktalanul megfelelő házaspárnak egy darab 1+2 fél szobás bérlakás 5 évre szóló bérleti jogát. A három gyermekes családnak bérbe adandó lakást sorsolás útján kell kiválasztani.

A képviselő-testület a fennmaradó öt darab, üres Deák Ferenc téri lakás bérlőinek kiválasztására nyilvános sorsolás tartását rendelte el. A jelenleg is Deák Ferenc téri bérlakást bérlő pályázók a sorsolási körbe nem kerülhetnek be.