Sertéstartók figyelmébe!



Pest megye M3-as autópályától északra eső részét – kilőtt vaddisznóban megállapított klasszikus sertéspestis betegsége miatt – fertőzött területté nyilvánította és megfigyelési zóna létesítését rendelte el a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

A járvány terjedésének megakadályozása és a házi sertések fertőzésének elkerülése érdekében a sertéstartást a gazdák kötelesek az önkormányzatnál (Gödöllő, Szabadság tér 7., tel.: 28/529-143), illetve a kerületi főállatorvosnál (Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3., tel.: 28/512-465) bejelenteni.

A gazdaságokba sertés behozni, vagy onnan kivinni tilos. A sertéseket zártan kell tartani és meg kell akadályozni, hogy vaddisznókkal érintkezzenek. Magánfogyasztásra sertést levágni csak előzetes, kedvező eredményű állatorvosi vizsgálat után lehet, ezért a vágást 2 nappal előtte a kerületi főállatorvosnál be kell jelenteni.

Betegség tüneteit (láz, étvágytalanság, végtagok gyengesége) mutató sertéseket és az esetleges elhullásokat azonnal jelenteni kell a kerületi főállatorvosnak.

Amennyiben háznál vaddisznót tart vagy ilyenről van tudomása azt azonnal jelezze a kerületi főállatorvosnak!

Polgármesteri Hivatal

Lakosságszolgálati Iroda