Regionális fórum az Erzsébet Királyné Szállodában

 



Gödöllőn rendezte meg közép-magyarországi regionális fórumát a Kis-, Közép-, és Agrárvállalkozók Országos Szolgáltató Egyesülete április 29-én. Az Erzsébet Királyné Szálloda konferenciatermébe meghirdetett tanácskozásra az említett vállalkozások képviselői mellett várták a megújuló energiákkal, a falusi turizmussal, az ökogazdálkodással és a környezetvédelemmel foglalkozókat. A tanácskozás célja az volt, hogy valódi párbeszéd alakuljon ki az állami intézmények és az érintett területeken dolgozók között.

A tanácskozás résztvevői többek között pályázati- és hitel lehetőségekről kaptak tájékoztatást.

A fórumot köszöntő Gémesi György polgármester a tanácskozás helyszínére utalva elmondta, a szálloda megnyitásával Gödöllő elérte, hogy már nem csak beszélni lehet az idegenforgalomról, hanem tenni is a fejlesztése érdekében. Gödöllő a főváros szomszédságában sajátos szerepet tölthet be közép-magyarországi régióban, hiszen otthont adhat a Budapestre látogató turistáknak és elkalauzolhatja őket a Galga mente népművészeti értékeihez, természeti, táji szépségeihez is. Emellett - bár agrártermelési központ sosem lesz – egyeteme és kutatóintézetei révén az agrártudományosság hazai centruma.

Gödöllő a megújuló energiák hasznosításába is be kíván kapcsolódni például geotermikus területen. Itt ma még az útkeresés a jellemző Magyarországon, de a települések üzemeltetési költségeinek megtakarításában is perspektivikusnak ígérkeznek a befektetések.