Villamos energia – közbeszerzéssel



Az önkormányzati intézmények és társaságok, a polgármesteri hivatal és a közvilágítás villamos energiáját a versenypiacról vásárolja Gödöllő. A következő beszerzés célokmányát áprilisi ülésén fogadta el a képviselő-testület.

A 2006 végén lebonyolított közbeszerzési eljárás nyertese az ELMIB Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. 2007. február 1-től 12 hónapon keresztül szállította az energiát.

Tekintettel a múlt évi jogszabályi változásokra továbbá a villamos energiáról szóló törvény végrehajtására, valamint a rendszerhasználati díj szabályozására vonatkozó kormányrendelet késedelmére, az újabb árambeszerzés közbeszerzési eljárását el kellett halasztani. Az átmeneti időszakra a korábbi szállítóval, az ELMIB Zrt.-vel 5 hónap időtartamra kötött szerződést az önkormányzat.

A most elindított közbeszerzési eljárásban a villamos energia szállítására 24 hónap időtartamot terveznek. Az eljárás lebonyolítását a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Energia Társasága végzi, biztosítva a hivatalos közbeszerzési tanácsadói tevékenységet is.