Kiadó parkolóhelyek a könyvtár alatt



Bérbevételre meghirdeti a könyvtár alatti mélygarázsban lévő 22 parkolóhelyet az önkormányzat. Mint emlékezetes, a Városi Könyvtár és Információs Központ létesítése során az épület pinceszintje azzal a céllal épült meg, hogy a későbbiekben mélygarázsként működjön. Az átalakítás egyik feltétele az volt, hogy a gépkocsival való behajtás biztosított legyen. Ez a feltétel a Tűztoronyház megépítésével teljesült. A Tűztoronyház építésével párhuzamosan megvalósult a könyvtár pinceszintjének mélygarázzsá való átalakítása és a két teremgarázs összenyitása. Az engedélyezési eljárások lezárultak, mind a Tűztoronyházra, mind a könyvtár alatti teremgarázsra rendelkezésre áll a jogerős használatbavételi engedély.

A könyvtár pinceszintjén 36 parkolóhely található. Ezekből 3-ra határozatlan idejű, 5-re 2018. július 31-ig tartó időtartamra ingyenes használati jog illeti meg az üzemeltetést biztosító Huniber Tűztorony Kft.-t. A könyvtár dolgozói részére 6 parkolóhely szolgál. A fennmaradó 22 parkolóhely hasznosítható üzleti céllal.

Október 1-jétől a bérleti szerződések fél és egy év időtartamra köthetők meg. A december 1-jéig bérbe nem adott helyekre egy hónapos időtartamra is köthető bérleti szerződés. Az előre fizetendő bérleti díj összege egy havi bérlet esetén bruttó 18.000, féléves bérlet esetében bruttó 102.600, éves bérlet esetében pedig bruttó 194.400 Ft.