Újabb eredményes pályázat



Eredményesen szerepelt Gödöllő a KEOP pályázatán. Az önkormányzat a szennyvíztisztító-telep felújítására adott be pályázatot. A gödöllői szennyvíztisztító még az 1970-es években épült meg, s bár a mai napig üzemel, már nem felel meg a korszerű követelményeknek.

A szennyvíztisztító telep naponta 10 ezer köbméter városi szennyvizet fogad. Ez a kapacitás elegendő ugyan, ám a tisztítás hatásfoka nem megfelelő. A felújítási munkák mintegy másfél milliárd forintot tesznek ki, amit a város nem tud saját forrásból előteremteni.

A pályázat kétfordulós, melynek első részében az 58 millió forintba kerülő előkészítési munkákra közel 50 millió forintot kapott a város. A második fordulóban a megvalósításra lehetett pályázni. A jelenlegi 58 millió forintból készül el a megvalósíthatósági tanulmány, valamint a tendertervek, amiknek meg kell felelniük az uniós előírásoknak is. Ezekkel lehet a második fordulóban tovább pályázni. A tervek elkészítésére két év áll rendelkezésre.

Az önkormányzat szándéka szerint 2010-ben indulhatna a megvalósítás, ami körülbelül egy évet venne igénybe, és 2011 végén kezdhetné meg a működést a felújított telep.

A pályázathoz az önkormányzatnak 15 százalékos önerőt kell biztosítani, s pályázati forrásokat utófinanszírozással kaphatja meg.