Összefogással lehet eredményes a kistérség turizmusa



November 14-én tartja soron következő ülését a Gödöllői Többcélú Kistérségi Társulás. Az ülésen fő napirendi pontként a SOS Idegenforgalmi Bt. szakértői által készülő Gödöllői Kistérségi Turizmusfejlesztési Koncepció kerül megvitatásra, aminek legfőbb elemeit már korábbi ülésükön megismerhették a társulás tagjai. A koncepciót az azt készítő szakértői csoport tagjai mutatják be, majd annak alapos megvitatására is lehetőségük nyílik a térség polgármestereinek.

A koncepció elkészítéséhez az S.O.S. Idegenforgalmi Tanácsadó Kft. hosszas vizsgálatot folytatott, aminek során összevetették a jelenlegi kínálatot a lehetőségekkel és elvégezték a szükséges helyzetelemzéseket. Ezek arra is kitértek, hogy a kistérség közelében milyen fejlesztések vannak folyamatban, amik a jövőben befolyásolhatják az idegenforgalmi mozgásokat.

Az elkészített anyag kiemeli, rendkívül fontos, a jövőben egységes koncepció alapján történjenek a térségen belüli ez irányú fejlesztések. Felhívja a figyelmet arra, nagy lehetőségek rejlenek a vallási és lovas turizmusban, amiket még nem használtak ki kellőképpen, de ezek fellendítéséhez is nélkülözhetetlen az összefogás, valamint a szálláshelyek bővítése. Mint azt a felmérés megállapította, a térség egyik legjelentősebb problémája, hogy rendkívül kevés a szálláshely.