Már falazzák a Damjanich iskola új épületétA kedvező időjárás sokat segít abban, hogy a tervek szerint tudjanak haladni a Damjanich János Általános Iskola új épületének munkálataival. Az elmúlt hetekben már elkészült az alapozási és a szigetelési munkák nagy része, jelenleg a falazásnál tartanak.

A csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos kiváltási munkák befejeződtek, most az elektromos hálózat egyik középfeszültségű oszlopának kiváltása ad némi többletmunkát a szakembereknek.

Ezt az ELMÜ végzi el a hét folyamán, s ezt követően fejeződhet be a tornacsarnok épületének teljes alapozása és folytatódhatnak a kőművesmunkák mind a sportcsarnok, mind az iskolaépületen.

Az építkezésen közel hatvan fő dolgozik. A következő munkafázis a födémszerkezet kialakítása lesz.

Az átépítéssel három tömbből álló, 5000 négyzetméter hasznos alapterületű iskola jön létre, 16 tanteremmel, 3 csoportszobával, 8 szaktanteremmel (természettudományi, idegennyelv-oktatási, számítástechnikai, kézműves és művészeti oktatási, tánc, mozgás és színházoktatási terem), tornateremmel, 4 öltözővel, tantestületi szobával, orvosi szobával, szertárakkal, könyvtárral, étkezővel, tálalókonyhával.

Az építkezés alatt az iskola 360 diákja közül száz – elsősök és másodikosok egy része – a Szabadság úti épületben tanul, öt alsós osztálynak a Nevelési Tanácsadó Petőfi téri épületében kezdődött meg a tanulás. Bár a felsősök még a régi épületben tanulnak, ezt csak a téli szünetig tehetik. 2009. január 15-éig ugyanis az egész iskolát ki kell üríteni.