A döntőbizottság támogatta a Várostörténeti és kulturális szempontból jelentős helyszínek rehabilitációja, többcélú hasznosítása című pályázatot



Lezárult az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok program 3. pályázati fordulójában benyújtott teljes pályázati dokumentációk értékelése – tette közzé november 25-én a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a honlapján.

A projekt döntőbizottság 58,3 millió € odaítéléséről dönthetett, így az összesen 151 pályázat közül 45 projektet javasolhatott támogatásra.

A projekt döntőbizottság által támogatásra javasolt projektek közé tartozik a Gödöllő város önkormányzata által benyújtott Várostörténeti és kulturális szempontból jelentős helyszínek rehabilitációja, többcélú hasznosítása című pályázat. A megítélt támogatás 1 millió 742 ezer 500 euró (több mint 400 millió forint.)

A projekt döntőbizottság döntése ugyanakkor nem tekinthető véglegesnek, mivel a támogatásra javasolt projekteket a Norvég Külügyminisztériumnak és/vagy a Finanszírozási Mechanizmus Bizottságnak is jóvá kell hagynia.

A pályázat beadásáról 2008. április 3-i ülésén döntött a képviselő-testület. Az előterjesztés innen tölthető le.