A távhőszolgáltatás díjai



Megállapította a képviselő-testület a távhőszolgáltatás 2009. évi díjait. Az alapdíj – 432 Ft/légköbméter/év plusz áfa – nem változik.  A hődíj a nagyarányú gázár változás miatt a 3300 Ft/Gj-ról 3806 Ft/Gj-ra emelkedik. 

A képviselő-testület döntéseket hozott a Gödöllői Távhő Kft. kintlévőséginek csökkentésére, likviditási helyzetének javítására is. A kft. október végi göngyölített kintlévősége 19 millió forint volt. Ebből az összegből az önkormányzat 3,7 millió forintot megfizet a cégnek, kezelhetetlen adósság miatt tulajdonosi helytállási kötelezettségként. Ezt a hátralékot ugyanis négy önkormányzati lakás lakói halmozták fel.

Az év végén a kft-hez érkező magas gázszámlák és a kiszámlázott kisebb összegű távhőszámlák okozta hiány várhatóan likviditási problémát okoz. Az árbevétel és a gázköltség közötti különbség áthidalására a likviditási helyzet javítása érdekében az önkormányzat  2010. december 31-ig történő elszámolási lehetőséggel 30 millió forintos  kamatmentes kölcsönkeretet nyit a  Gödöllői Távhő Kft. részére.