A rendkívüli képviselő-testületi ülés döntései



A képviselő-testület december 22-én rendkívüli ülést tartott a Városházán.

Elsőként a jövő évi autóbusszal végzett menetrendszerinti személyszállításra vonatkozó közszolgáltatási szerződés megkötésére készült előterjesztést tárgyalták.

Az előző ülésen, december 11-én döntöttek arról, hogy a „Gödöllő Város Önkormányzata feladatkörébe tartozó autóbusszal végzett, menetrend szerinti, helyi személyszállításról” szóló pályázat eredménytelenül zárult.

A képviselő-testület most úgy határozott, hogy a Volánbusz Zrt-vel 2009 január 1-jétől további egy éves időtartamra közszolgáltatási szerződést köt. A szolgáltatás ellátása a kialakult viszonylatokon, a most érvényes menetrend alapján, a jelenleg is érvénes viteldíjak mellett folyik tovább. A szolgáltató jogosult a feladatellátásba alvállalkozót is bevonni. A szolgáltató az előre kalkulálható veszteségei fedezeteként bruttó 84 millió forint támogatást kap, egyenlő, 12 havi ontásban. 

A képviselő-testület az ülés következő napirendi pontjában kétmillió forint támogatást hagyott jóvá a művelődési központ kht részére az energia többletköltségek fedezetére az általános tartalék keret terhére.