Nagyüzem az M31-es gyorsforgalmi út építésén



A 12,5 kilométer hosszú M31-es út, 2x2 forgalmi sávon és 1-1 leállósávval épül meg beton pályaszerkezettel az M0-s körgyűrű és az M3-as autópálya gödöllői csomópontja között, tájékoztatta a képviselő-testületet Pelsőci Géza, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda vezetője. 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni a 21 híddal tarkított szakaszon, amelyet jövőre át kell adni a forgalomnak. 

A munka március végén indult a várostól nyugatra, a HÉV, a 3-as számú főút és az M31-es út leendő kereszteződésében ideiglenes terelőút és vasúti pálya kiépítésével. Jelenleg már több mint 300 fő dolgozik közel 200 munkagéppel és teherszállító járművel. Az ütemes előrehaladást néhol nem várt közműkiváltási problémák akadályozzák, melyekhez környezetvédelmi hatásvizsgálatokat kellett készíteni. Ez csúszás kockázatát jelenti. Mindenestre 2010. december 31-ig el kell számolni minden kiadással, addig be kell fejezni az Európai Unió által támogatott beruházást.

Képviselői kérdésekre válaszolva Pelsőci Géza megígérte, figyelemmel kíséri az Irtvány területének megközelíthetőségét. Az ezzel kapcsolatos panaszokat jelzi a kivitelező részére és számon kéri a megoldásukat. Gémesi György polgármester a tájékoztatást megköszönve arról is szólt, hogy találkozni fog a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójával, Reményik Kálmánnal, megbeszélni a várost érintő közútfejlesztéseket, kitérve a várost elkerülő út tervére is, hiszen az M31-es ezt a beruházását nem pótolja.