Testvérvárosunk, Bogor



Testvérvárosi Szerződést kötött Bogor Város Önkormányzata (Nyugat-Java Tartomány, Indonéz Köztársaság) és Gödöllő Város Önkormányzata (Magyar Köztársaság) május 24-én a Gödöllői Királyi kastélyban.

 

   

 

   

 

Szerződésükben a felek kijelentették, szándékukban áll széles körben előmozdítani az előnyöket jelentő együttműködési és partnerségi kapcsolatukat; elismerik a jelentőségét és az alapelveit az egyenlő és kölcsönös előnyöknek; utalnak a Leendő Testvérvárosi Szerződés Szándéknyilatkozatára, melyet 2008. május 3-án írtak alá.

A két önkormányzat a szerződés aláírásával vállalta a két város fejlődésében kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködés - saját technikai és pénzügyi lehetőségeinek keretén belüli -előmozdítását, kiterjesztését az alábbi területeken:

a. oktatás, tudományos munka, kutatás és technológia;

b. sport, kultúra és turizmus;

c. befektetés és kereskedelem;

d. városirányítás és -működtetés;

e. egyebek, melyekben a felek megállapodnak.

Az együttműködés módjai-eszközei ezen megállapodás szerint:

a. kölcsönös látogatások hivatalos személyek, tudományos előadók, kutatók, tanárok, diákok, edzők, sportolók, kulturális és művészeti csoportok számára;

b. kapcsolatfelvétel és együttműködés elősegítése gazdasági szereplők, iskolák, egyetemek, önkormányzati és civil szervezetek között;

c. a turizmus, a kereskedelem és a befektetések fejlesztésének segítése;

d. kiállítások, továbbképzések, szemináriumok;

e. információcsere;

f. egyéb tevékenységek, melyben a felek megállapodnak.

A szerződést Bogor Város Önkormányzata képviseletében dr. Achmad Ru'yat, M.si alpolgármester, Gödöllő Város Önkormányzata részéről dr. Gémesi György polgármester valamnt Mangasi Sihombing, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete írták alá.