A július 21-i útzár eseménysora



17.00 órakor 

 

Az M3-as autópályán Gödöllőnél Budapest felé és Nyíregyháza irányába megnyitották a pályát, a forgalom megindult. A több km-es torlódás továbbra is meg van.

Bag felől a forgalom 17 óra után a főváros felé is újraindult.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

KHEM: Nagy erőkkel folyik a munka az M3 forgalmának mielőbbi helyreállításáért

2009. július 21., kedd, 14:33:53

 

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium folyamatos tájékoztatást kért és kap az érintett társaságoktól az M3-M31 Gödöllői csomópont építésénél bekövetkezett hídelemtörés és az annak nyomán kialakult torlódások kezeléséről. A szaktárca megkeresésére a beruházó és az autópálya-kezelő képviselői jelezték, a kivitelezővel szoros együttműködésben dolgoznak azon, hogy a dugóban rekedt autósok a lehető legkorábban továbbhaladhassanak, az építkezés mielőbb folytatódhasson.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint az M3-as autópálya teljes lezárása az M31 autópálya építése érdekében tegnap 22 órakor kezdődött és az előzetes tervek szerint ma hajnali 5-ig tartott volna. A kivitelező szakemberei az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd előre gyártott hídgerendáit emelték be. Az utolsó elem beemeléskor eltört, meglazította a mellette lévő, már rögzített gerendát és az úttestre zuhant.

Az eltört gerenda kiemelése hosszabb időt vesz igénybe, ezért az M3-as teljes lezárását nem lehetett a korábban jelzett időben feloldani. A kiemeléshez szükséges speciális daru már a helyszínen van, a forgalom újraindítása a híd statikai ellenőrzése után a délutáni, koraesti órákig megtörténhet.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. jelezte, hogy az M3-ason és a 3. sz. főúton mindkét irányban több kilométeren kialakult torlódás csökkentése érdekében az úttest járhatóvá tételének ideje alatt a forgalmat Nyíregyháza és Budapest felé is letereli a pályáról. Az ÁAK munkatársai a személyautókat Mogyoródnál tovább engedték, amelyek így egy ideiglenesen kialakított útvonalon, az autópálya mérnökség megkerülésével érhetik el a gödöllői elágazást. A sorban várakozóknak palackozott vizet osztanak.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium vezetése a megtett intézkedéseket tudomásul vette, azokkal egyetért. A szaktárca az érintett közlekedők türelmét és megértését kéri a nagy erőkkel folyó munkálatok befejezéséig. A KHEM a forgalmi helyzet rendezésén dolgozó társaságoktól a gyors és megnyugtató eredményben bízva folyamatos tájékoztatást vár.

 

Tovább tart a pályazár az M3-as autópályán

 

Az M3 – M31 autópálya gödöllői csomópontjában épülő híd építési munkálatai során, baleset történt a tartógerendák beemelése közben. A baleset során az úttestre került elem eltávolításának ideje alatt, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a forgalmat mindkét irányban letereli a pályáról. A Nyíregyháza felé tartók Mogyoródnál hajthatnak ki a 3. sz. főút irányába, míg a Budapest felé haladóknak a 39. jelű Bagi csomópontnál, illetve Hatvannál érdemes letérni. Mindkét irányában több km-es a torlódás az M3-ason és a 3. sz. főúton is.

Az ÁAK munkatársai a személyautókat a torlódás csökkentése érdekében Mogyoródnál tovább engedik és egy ideiglenesen kialakított útvonalon, az autópálya mérnökség megkerülésével érhetik el a gödöllői elágazást. A sorban várakozóknak pedig  palackozott vizet osztanak.

Javasoljuk, hogy indulás előtt érdeklődjenek az aktuális forgalmi helyzetről a 06-40-40-50-60 as telefonszámon, SMS-ben az +36-70-777-4 636 as telefonszámon az M3 kód beírásával, illetve a www.autopalya.hu weboldalon.

Állami Autópálya Kezelő Zrt.

 

 

Az M3-as autópályán a legfontosabb változás az, hogy a Budapestről kifelé tartó személyautókat Mogyoródnál már nem terelik le a 3-as főútra, hanem továbbengedik őket Gödöllőre, ott a csomóponti lehajtó ágon, és egy rövid kerülő úton elérhetik a felhajtóágat és folytathatják útjukat Hatvan-Nyíregyháza felé.

Nyíregyháza felől a bagi csomópontban még él a terelés, az összes járművet a 3-as főútra terelik át, de a pályán továbbra is 7-8 km-es a torlódás.

Aki Budapest felé jönne, annak azt javasoljuk, hogy Hatvannál kanyarodjon le és a Tura-Zsámbok-Kóka-Sűlysáp – 31-es főút útvonalon jöjjön be Budapestre. Zsámbokról Isaszeg felé is elkanyarodhatnak, onnan lehet Gödöllőre vagy tovább a főváros felé menni.

Aki még biztosabbat szeretne, már Füzesabonynál átmehet a 31-es főútra, azon lassabban de jelenlegi híreink szerint torlódásmentesen érheti el Budapestet.

Aki mégis a 3-as főútra kényszerült, jó ha tudja, hogy Gödöllőn a jelzőlámpákat sárga villogóra állították át, a Szabadság téren pedig rendőrök irányítják a forgalmat, de ott továbbra is lépésben haladnak a kocsik.

http://internet.kozut.hu/utinform

 

 

M3 - teljes pályazár

 

Leszakadt egy hídelem az M3 autópálya gödöllői csomópontjánál.  Még órákig lehet lezárva az autópálya érintett szakasza.

A csomópont jelenleg átépítés alatt áll, a fel- és lehajtó is új nyomvonalat kap.

Az éjszaka folyamán került sor egy hídelem beemelésére, mely eddig ismeretlen okból röviddel 05:00 óra után leszakadt.

Az M3 autópályán a fővárosból kifelé tartó autósokat a mogyoródi kihajtónál, a főváros felé tartókat pedig a bagi kihajtónál terelik le az autópályáról. 

A baleset során egy személy szenvedett könnyű sérüléseket.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 

 

Az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd előre gyártott hídgerendáit teljes útzár mellett július 20-án este kezdték beemelni. Az új híd 83 m hosszú lesz, melyet 4 támasz tart majd. A gerendák 28 m hosszúak és összesen 48 ilyen egységből áll majd a híd. A 48 db-ból a zárás alatt 16 darabot emelnek be az M3-as autópálya közlekedési sávjai fölött.

Az M31-M3-as gödöllői csomópontjában nagy ütemben zajlanak az útépítési munkálatok is. A forgalmi csomópontban az augusztus 1-jei ideiglenes forgalomba helyezéséhez egyes részeken már elkezdődtek az aszfaltburkolat-építési munkák.