Augusztus 28-án nyílt napon mutatkozik be a megújult Damjanich iskola



Szeptember elsején már a felújított és újjáépített Damjanich János Általános Iskolában kezdhetik meg tanulmányaikat a diákok. A kivitelezési munkák már befejeződtek, a következő hetek feladata, hogy a tanévkezdésre minden a helyére kerüljön.

Az iskola berendezését korábban öt különböző helyre raktározták el. Az elmúlt napokban már helyükre kerültek a tanári bútorai és a könyvtár polcai, s folyamatosan érkeznek a továbbra is használatban maradó osztálytermi berendezések, adja hírül a Gödöllői Szolgálat.

Nem mindenhová kerül ugyanis új holmi. Mint azt Szűcs Józsefné igazgató a lapnak elmondta, igyekeztek a lehető leggazdaságosabban eljárni, amikor az új felszerelés beszerzéséről döntöttek. Csak a 15-20 éve használt dolgokat cserélték le, amiket néhány éve vásároltak és jó állapotban vannak, azokat megtartották. Az új bútorokra kiírt közbeszerzési eljárást egyébként a Garzon bútorgyár nyerte, tőlük a tanévnyitó előtti héten érkeznek meg az új bútorok.

Az intézményt eddig csak azok látták, akik a lészpedi gyerekeket fogadták, illetve, akik a pakolásnál segítettek.

A megújult iskolát azonban bárki megtekintheti majd, még a tanévnyitó előtt. Augusztus 28-án ugyanis nyílt napot rendeznek, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. 14 órától 20 fős csoportokban az igazgató asszony vezetésével nézhetik meg az érdeklődők, milyen is lett az önkormányzat által közel egymilliárd forintért felújított és átépített iskola.

A program félórás lesz, jelentkezni az iskola bejáratánál és a zsibongóban lehet Kalász Sándor gondnoknál. Az ünnepélyes tanévnyitóra augusztus 31-én, 17 órakor kerül sor.