Mérsékelt piaci díjemelés



Döntött a képviselő-testület a városi piacon 2010. január 1-jétől alkalmazandó új bérleti díjakról és helypénzekről. Ezek megállapításánál most is alapvető szempont volt, hogy a bérleti díjakból származó bevételek fedezetet nyújtsanak a Gödöllői Piac Üzemeltető és Szolgáltató Kft. működési költségeire és egy szerény mértékű eredmény elérésére. A költségnövekedést elsősorban a belső tartalékok feltárásával, az ésszerű költséggazdálkodással és a bérek visszafogásával kívánja ellensúlyozni a kft. Az elfogadott díjváltozási javaslat éves szinten 0,84%-os átlagos díjemelést jelent a piacon.

Ezen belül az őstermelői mobil asztalok bérleti díja 100 forinttal emelkedik, napi 700 forint lesz. Érvényben marad a nagyobb árumennyiséget kínáló árusítók tavaly elfogadott nagyobb működési költség hozzájárulása (5 zsák, rekesz, láda fölötti mennyiség után 50.- Ft/egység).

Az előre – fél illetve l évre – lekötött asztaloknál a bérleti díj (85 illetve 50 ezer Ft plusz áfa) nem változik, ösztönözve ezzel a nagyobb kihasználtságot, illetve a bevétel kiszámíthatóságát. A piaci csarnok földszintjén működő üzleteknél a forgalom visszaesése miatt nem emelkedik a bérleti díj.  A piacot üzemeltető társaság célja a jelenlegi bérlők megtartása a hosszabb együttműködési lehetőségben bízva. Az udvari pavilonoknál azonos tevékenységet folytató vállalkozások esetében azonos, 6%-os díjnövekedés lesz, ami napi 120 Ft többletkiadást jelent a bérlőnek.

Az élelmiszerüzlet, a kávézó, a rétesház és a mozi bérleti díja nem változik. Az udvari büfé díját 2,9%-kal emelik. A raktárak és a mélygarázs bérleti díja sem változik, utóbbiaknál az óra- és napijegy esetében a nyáron elfogadott közterületi parkoló díjak követésével változhatnak a tarifák.