MOB-érdeméremmel tüntették ki dr. Gémesi Györgyöt



 

MOB-érdemérem kitüntetésben részesült dr. Gémesi György polgármester a Magyar Olimpiai Bizottság december 12-ei közgyűlésén Budapesten. A MOB korábbi alelnöke, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnöke illusztris társaságban vette át a kitüntetést, hiszen Kozári Józsefné, Császári Attila, Füleky András és Ruza József is érdemérmet kapott.

Gémesi György tizenkét éves korában - három testvérével együtt - találkozott a sporttal. Benkő Tibor, az 1932-es olimpikonból lett edző egy életre megszerettette vele a vívást. Válogatottságig vitte, és bronzérmes csapatban vívott az Universiadén. 35 éves vívó pályafutása kiemelkedő eseményének tartja, hogy 1992-ben a szövetség elnökévé választották. A MOB tagja, s nyolc éven át alelnöke volt. A vívó szövetség elnöki tisztségéről 2009 elején mondott le. Nem sokkal később a Nemzeti Sportszövetség elnökévé választották. A szervezet tevékenységét a MOB-bal együttműködve igyekszik hatékonyabbá tenni.

Sebészorvosként dolgozott a sportkórházban, majd 1990-ben a Lokálpatrióta Klub jelöltjeként választották Gödöllő polgármesterévé. Két cikluson át parlamenti képviselő is volt. A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, az Európai Régió Önkormányzati Érdekegyeztető Tanácsának társelnöke. Tagja a Nemzeti Sporttanácsnak.