Közbeszerzések, pályázatok



A képviselő-testület két közbeszerzési eljárás indításáról is döntött február 4-én. Az első az Egyesített Szociális Intézmény korszerűsítését célozza az épület belső átalakítása és energetikai korszerűsítése útján, komplex akadálymentesítéssel és terápiás szoba kialakításával, pályázati támogatásból. Ugyancsak pályázaton elnyert forrás felhasználására indítottak közbeszerzési eljárást a Palotakerti Bölcsőde energiahatékony felújítására.

*

Lapunkban rendszeresen beszámolunk az önkormányzat pályázati tevékenységéről. Az utóbbi időkben egyre több siker kísérte ezt a munkát, néha azonban különösen nehéz, a támogatásról lemondó döntést is kell hoznia a képviselő-testületnek. A februári ülésen erre kétszer is sor került.

A testület 2007-ben döntött arról, hogy részt vesz a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok műszaki-technikai fejlesztésére kiírt pályázaton. Az eszközök beszerzési határidejét 2008-ban jelölte meg a kiírás.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató 2010. január 4-én keltezett levelében tájékoztatta az önkormányzatot, hogy egy darab magasból mentő gépjárműre vonatkozó pályázata nyert, s kérte, hogy a bruttó bekerülési költség 20%-át, mintegy 32 millió forintot utaljon át a megadott számlára.

Mivel 2007-hez képest jelentősen megváltoztak az önkormányzat gazdálkodásának feltételei és időközben más, sikeres városfejlesztési pályázatok megvalósítása került előtérbe, melyek a fejlesztésre fordítható forrásokat lekötik, az elnyert gépjármű átvételéről lemondott a képviselő-testület. Egy magasról mentésre alkalmas gépkocsi szükség rövid idő alatt Gödöllőre ér Budapestről.

Egy másik döntésével a képviselő-testület visszavonta a „XXI. századnak megfelelő helyi közösségi közlekedés feltételrendszerének megteremtése Gödöllőn” tárgyú közbeszerzési ajánlattételi felhívását és elállt az erre vonatkozó támogatási szerződéstől. A helyi tömegközlekedés ellátására vonatkozó három eredménytelen pályázat miatt jelenleg ugyanis nem ismert, hogy a helyi tömegközlekedést melyik szolgáltató, milyen típusú és hány darab busszal fogja ellátni az előírt 10 éves időszakban. Az ajánlattevők szerint ajánlatuk összeállításához ezek a kiindulási paraméterek szükségesek lennének.