Vándorkiállítás a szülőhazáról



Dr. Gémesi György polgármester nyitotta meg február 26-án Gödöllőn, a Damjanich Iskolában a Nemzeti Együvé Tartozás Napja alkalmából tavaly meghirdetett "Nekem szülőhazám e föld" című fotópályázat díjazott képeiből rendezett kiállítást. A fotókat május 1-jéig lehet megtekinteni az intézmény aulájában.

- 2004. december 5-e a kettős állampolgárságról rendezett eredménytelen népszavazásként íródott történelmünkbe. Gödöllőn már egy évvel a szavazás után megrendeztük a Nemzeti Együvé Tartozás Napját, azzal az igénnyel, hogy elősegítsük az újraépítkezést a szívekben és a lelkekben az itthon és a határainkon kívül élő magyarok között – mondta dr. Gémesi György. – Erre azért is nagy szükség van, mert negyven éven át jószerivel csak azok tudtak a külhoni magyarokról, akik kapcsolatot ápoltak velük.

A Nemzeti Együvé Tartozás Alapítvány arra vállalkozik, hogy támogassa a következő magyar-magyar generációk kapcsolatrendszerének gazdagítását a Kárpát-medencében. A decemberi ünnepségek mellett ezt a célt szolgálja a közel háromezer képpel hitelesített fotópályázat is. A szakértő zsűri által kiválasztott képek a kezdeményezők szándéka szerint vándorkiállítás lesz.