Közlemény környezetvédelmi hatósági eljárás megindulásáról



Tárgy: A Gödöllő, Déli elkerülő út D1 szakasz építése, előzetes vizsgálati eljárás

Előadó: Parkánszkiné Juhász Orsolya Tel.: 06 1 478 - 4400 

Iktatószám: KTVF: 8491/2010.

 

KÖZLEMÉNY

 

 

Az eljárás megindításának napja: 2010. 03. 16.  

Az ügyintézési határidő: 33 munkanap

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33.§ (3) bekezdésében foglaltak az ügyintézési határidőbe nem számítanak bele.

 

A tervezett létesítmény rövid ismertetése:

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (1134 Budapest, Váci út 45.) megbízásából a Speciálterv Építőmérnöki Kft. (1031 Budapest, Nimród u. 7.) benyújtotta a Felügyelőségre a Gödöllő várost elkerülő út D1 szakaszának előzetes vizsgálati dokumentációját.

A tervezett út megépítése után az eddig Gödöllő település belterületén áthaladó forgalom kikerül a városból, csökkentve a helyi lakosság terhelését, ezáltal megfelelőbb, nyugalmasabb életkörülményeket biztosítva számukra.

Az elkerülő út kiinduló pontja a 3. sz főút 27+260 szelvényében található 5 ágú körforgalom, mely a tervezett elkerülő út 0+000km sz. lesz. Végszelvénye egy 3 ágú körforgalommal csatlakozik az Isaszegi útba  (3103 j. útba).

A tervezett létesítmény közvetlen hatásterületének vélelmezett határai:

Gödöllő közigazgatási határán belül, a tervezett nyomvonal és közvetlen környezete.

A konkrét ügyben – a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet 5. § (2) bekezdése alapján – a Felügyelőség lehetséges döntései:

• amennyiben – az előzetes vizsgálat eredményeként – a tervezett tevékenység megvalósításából jelentős környezeti hatások származhatnak, határozatban állapítja meg a benyújtandó környezeti hatástanulmány tartalmi követelményeit,

• ha nem tételezhető fel jelentős környezeti hatás, határozatban állapítja meg, hogy a tevékenység mely egyéb engedélyek birtokában kezdhető meg,

• ha az előzetes vizsgálat során a tevékenység környezetvédelmi engedélyezését kizáró ok merül fel, határozatában e tény rögzítése mellett megállapítja, hogy az adott tevékenység kérelem szerinti megvalósítására engedély nem adható.

A Felügyelőség felhívja az ügyben érintettek figyelmét, hogy a telepítés helyével kapcsolatos kizáró okokra, a környezeti hatásvizsgálat szükségességére, illetve a környezeti hatástanulmány tartalmára vonatkozóan a közlemény megjelenését követő huszonegy napon belül közvetlenül a Felügyelőséghez észrevételt lehet tenni.

A Felügyelőség a közleményt a hivatalában, valamint a honlapján (http://kdvktvf.zoldhatosag.hu) is közzé teszi.

Az érintettek a dokumentációba, illetve az ügy egyéb irataiba a Felügyelőség Zöld Pont Irodájában (1072 Budapest, Nagy Diófa utca 11.) ügyfélfogadási időben betekinthetnek.