Zöld Óvoda: 30 napos hosszabbítás



Hozzájárult a képviselő-testület április 29-én a Zöld Óvoda” kivitelezési munkáira kötött generál-kivitelezési vállalkozási szerződés rész- és véghatáridejének 30 munkanappal történő meghosszabbításához.

A kivitelező GÉV-Huniber Építőipari Kft. indokként számos szempontot felsorolt, melyet a projekt független műszaki ellenőre, közbeszerzési szakértője, valamint a Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársai megvizsgáltak. A kérelemben felsorolt szempontok közül elfogadhatónak találták a területen található háztartási gépek és hulladékok elszállításából, az alapozási nehézségekből, az elvégzendő földmunkákból adódott nehézségeket, továbbá az építési technológiákat akadályozó téli időjárási körülményeket, amelyek a szerződés megkötésekor előre nem voltak láthatóak a felek részéről elvárható gondosság mellett sem.

A 30 napos csúszás mellett is tartható az új óvoda berendezése, a jelenlegi óvoda épületekből történő átköltözés és a tanév megkezdése. A projekt zárására tervezett augusztus végi határidő szintén tartható.