Japán látogatók az Egyetem téri Óvodában



Május elején 23 fős japán pedagógus csoport látogatta meg az Egyetem téri Óvodát már nem első alkalommal. A szakmai érdeklődésen alapuló kapcsolat ősszel kezdődött. A különböző hagyományőrző tevékenységek bemutatása olyan jól sikerült, hogy újabb érdeklődők jelezték igényüket munkánk megismerésére.

Így május 3-án a látogatókat Pintér Zoltán alpolgármester köszöntötte, majd különböző kézműves tevékenységeket: nemezelést, agyagozást, decoupaget, selyemfestést és mellette testnevelés foglalkozást figyeltek meg vendégeink. Szülői segítséggel megújult, megszépült udvarunk is mindenkinek nagyon tetszett.

Később kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek meg programunkkal, mindennapjainkkal. Szakmai érdeklődésüknek a nyelvi nehézségek sem szabtak gátat. Az óvónők által készített ajándékok – ceruzababa- átadása és a tartalmas délelőtti program után délután a Gödöllői Királyi Kastélyt látogatták meg.

Nevelési programunk a Néphagyományőrző Óvodai Program elkötelezettséget vállal az óvodai nevelés értékei és időtálló hagyományai, az óvodáskorra egyedülállóan jellemző érzelmi fogékonyság mellett. A japán kultúra is mély gyökerekkel rendelkezik, talán e hasonlóság az alapja kapcsolatunknak.

Városunk és óvodánk számára komoly elismerés, hogy e távoli, nagyon eltérő kultúrával és szokásokkal rendelkező emberek kíváncsiak és nyitottak a kultúránk, hagyományaink iránt.

Fodor Csilla

óvodavezető