Start előtt a Főtér-program



Rendkívüli testületi ülésen született meg a végleges döntés a Főtér-program kivitelezőjéről július 9-én. Ennek eredményeként a tervek szerint augusztus elején megkezdődhet a munka is, így új arculatot kap a Szabadság tér. A jelenlegi forgalmas területen növényekkel, padokkal, szökőkúttal díszített közösségi teret alakítanak ki.

A város képviselő-testülete rendkívüli ülésén a Szabadság tér és környezete közműkiváltásaira és felszínének megújítására kiírt közbeszerzési eljárásban – a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát figyelembe véve – a következő eljárást lezáró döntést hozta:

1. A közbeszerzési eljárás nyertese a LAKI Épületszobrászt Zrt., mert az ajánlatok közül összességében a legelőnyösebb ajánlatot tette.

2. A közbeszerzési eljárásban második helyezett a Penta Kft. mert az ajánlatok közül összességében a második legelőnyösebb ajánlatot tette.

Gödöllő önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Pest megyei településközpontok fejlesztése, integrált településfejlesztés Pest megyében” című pályázatán a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: A városközpont arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése” című, módosított tartalmú pályázatával 936 millió forint összegű támogatást nyert el.

A pályázat a Szabadság tér közterületi rehabilitációját (felszíni környezetrendezés, valamint a közművek áthelyezése, rekonstrukciója), a Művészetek Háza energiahatékony és funkcióbővítő megújítását és a Városi Piac galériájának átalakítását tartalmazta.

A programba több, civilek által javasolt elemet is beépítettek, így például nagyobb hangsúlyt helyeztek a szecessziós motívumok megjelenítésére: a világítást negyvenhat darab szecessziós stílust idéző kandeláber biztosítja majd Gödöllő főterén.

A megfogalmazott célokkal összhangban, új elemként került beépítésre a programba, hogy a főtér rehabilitáció keretében az új városközpont átadásával egyidejűleg a református templom előtt egy új szökőkút is átadásra kerül. Ezt az önkormányzat saját erőből finanszírozza.

 

A vállalkozások és a lakosság tájékoztatására fórumot tartanak a beruházásról július 22-én, csütörtökön 18 órától a Polgármester Hivatal földszinti nagytermében.