Ingyenes M3-ast kérnek Gödöllőig a térségi képviselők

Az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszának díjmentessé tételét kéri Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől a gödöllői kistérség 12 polgármestere.



Az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszának díjmentessé tételét kéri Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztertől a gödöllői kistérség 12 polgármestere.

A gödöllői kistérség települései örömmel vették az M31-es autópálya múlt heti átadását, de úgy látják: mivel az M3-as autópálya Gödöllő és főváros közötti szakasza része a Budapest körüli autópálya-gyűrűnek, az M3-ast a két város között ingyenessé kellene tenni. Ehhez kérik a nemzeti fejlesztési miniszter segítségét.

A polgármesterek az M5-ös példájára, illetve egy olyan korábbi kormányhatározatra hivatkoznak, amely szerint az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszát díjmentesen használhatják majd az autósok. A településvezetők emlékeztetik a minisztert, hogy az átkötő szakasz - vagyis a most átadott M31-es - feladata az M0-s autópálya Budapestet érintő részének tehermentesítése.

Kérésük indoklásaként hozzáteszik: az M0-s északi szakasza megépítésének engedélyezési feltétele volt, hogy a Budapest körüli autópályagyűrű részeként épüljön egy úgynevezett távolabbi átkötő autópálya az M3-as és az M0-s között.

A levelet Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a kistérség elnöke, Benkovics Gyula, Pécel polgármestere (elnökhelyettes), Vécsey László, Szada polgármestere (elnökhelyettes), Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere (titkár), valamint Csömör, Dány, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló és Zsámbok polgármesterei írták alá.