Megnyílt a kibővített Monarchia Rétesház

Augusztus 7-én nyitották meg Gödöllőn, a Hamvay-kúria épületénél a kibővített és megújított Monarchia Rétesházat.

Augusztus 7-én nyitották meg Gödöllőn, a Hamvay-kúria épületénél a kibővített és megújított Monarchia Rétesházat. Az eseményen Gémesi György polgármester ünnepi beszédében a most elkezdődött főtér-program munkálataival kapcsolatban elmondta: a rekonstrukció befejeztével minden bizonnyal egy olyan megszépült és hangulatos városközpont jön létre, melyhez szervesen kapcsolódik majd az új Monarchia Rétesház.

A polgármester emellett kiemelte: a főtér-program egy részét képezi a Városi Piac galériájának átalakítása is, ami a jövőben szélesebb szolgáltatáskört tesz majd lehetővé. A piacon dolgozókat ez viszont nem érinti, mindenki ugyanolyan feltételek mellett tevékenykedhet, mint eddig; a város a továbbiakban is a helyi termelőerőkre kíván támaszkodni.

Köntös Sándor, a Monarchia Rétesház (Gödöllő Vállalkozója díjjal 2009-ben kitüntetett) tulajdonosa a bővítéssel kapcsolatban elmondta: a korábbi 63 helyett most már 186 négyzetméteren dolgozhatnak. A vendégtér megduplázódott, a leültethető vendégek száma pedig a háromszorosára nőtt. Emellett újdonság, hogy már a gyártás is helyben történik, ami maga után vonja azt, hogy a választék is körülbelül a háromszorosa lesz a korábbiaknak.