Belvárosi Napok: sokadalom a városközpontban

Óriási siker volt a Belvárosi Napok pénteken és szombaton megrendezett eseménysorozata, melyen a két héttel korábban rossz idő miatt elmaradt programokat pótolták be a szervezők.

A pénteken késő délután kezdődött programsorozatban ez alkalommal a Cimbali Band és a Dutar Együttes várta az érdeklődőket, majd Lencsés Balázs vezetésével a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének zenekara szórakoztatta a közönséget.
Az este megalapozott jó hangulat másnap is folytatódott. Több mint 3000-en keltek fel ugyanis szombaton reggel, hogy részt vegyenek a hagyományos városi futóversenyen. A diákokkal a szülők és a nagyszülők, de sokszor még a házi kedvencek is együtt futottak, hogy azután egyéb sportprogramokkal színesítsék a délelőttöt, vagy eltöltsenek néhány kellemes órát a parkban felállított játékok között, néhány jó falat társaságában, vagy a kézművesek kirakodóvásárnak portékáit nézegetve.
A délelőtt folyamán elsősorban a gyerekeknek kívántak kedveskedni a szervezők. A kicsiket a játékok mellett kézműves-foglalkozások és a színi előadás várta, a bátrabbak nem csak nézői, hanem szereplői is lehettek a MÉG Színház „A táltoscsikó” című előadásának. A Jumpers táncegyüttes, majd a Gödöllői Kutyaiskola bemutatója szintén nagy sikert aratott. A gyerekek nagy figyelemmel kísérték a négylábú kedvencek produkcióit és örömmel kapcsolódtak be az „állati bemutatóba”.
A délután már a zene jegyében telt a nagyszínpadon. Az együttesek sorát a Fele Királyság Zenekar nyitotta, majd Balog Gyula és Népi Zenekara nótákkal szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a Lioker Zenekar, majd az Army Band of Szentendre szerzett kellemes perceket a jazz kedvelőinek. A legtöbben természetesen a Magna Cum Laude esti koncertjét várták. Az esti lelkesedés sem maradt el a reggelitől, itt is több ezren gyűltek össze, hogy együtt énekeljenek kedvenceikkel. Nem csoda, az együttest a múlt évi közönségszavazás során többen is szerették volna látni a Belvárosi Napok rendezvényein – mely sokaknak nyújtott kellemes időtöltést. A szervezőknek azonban rengeteg munkával telt el az elmúlt két hét. Miután az eredetileg szeptember 10-11-re tervezett programokat elmosta az eső, nagy erőkkel kezdték szervezni a hétvégi rendezvényt.
Az eredetileg tervezett programok nagy részét sikerült leszervezniük, a Kistehén zenekar, valamint Koós Réka és Mészáros Árpád Zsolt azonban már nem tudta átszervezni programját, így azoknak, akik őket szerették volna látni, még várniuk kell. A Művészetek Háza mindent elkövet annak érdekében, hogy a népszerű művészeket a közeljövőben láthassa a gödöllői közönség. A tervek szerint a felújított Művészetek Háza hivatalos megnyitóján kerülhet sor fellépésükre.