Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült a kastély a Herceg Egérvári Elemér naplójáért

Múzeumpedagógiai Nívódíjban részesült a Gödöllői Királyi Kastély a Herceg Egérvári Elemér naplója című múzeumpedagógiai mesekönyvért. A könyv szerzői Faludi Ildikó és Reményi Márton, illusztrációit Ferenc Tamás rajzolta.

A 2009. október 1. és a 2010. augusztus 1. közti időszak négy legjobb múzeumpedagógiai kezdeményezését, illetve legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványát ismerték el a nívódíjjal. A kitüntetést 2003 óta minden évben a Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át.
A nívódíj összege díjazottanként 800 ezer Ft. A két kategóriában két-két díjat ítéltek oda. A nyertes pályázókkal a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja szolgáltatási szerződést köt egy újabb múzeumi közművelődési program elindítására, illetve egy múzeumpedagógiai kiadvány megjelentetésére.
Idén a szakmai bizottság a múzeumpedagógiai kiadványok kategóriában a szolnoki Damjanich János Múzeum Szolnoki Kép-Tár-Mutató című társasjátékát, a múzeumpedagógiai kezdeményezés kategóriában a Tatabányai Múzeum Iskolamúzeuma Időutazás című drámafoglalkozását valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Íjtól a géppuskáig - A lőfegyverek története című foglalkozássorozatát díjazta még.