Magyar EU-elnökség: Gödöllőn egyeztetett Robák Ferenc kormánybiztos

Október 21-én, csütörtökön Gödöllőn egyeztetett a 2011. január 1-jén kezdődő magyar európai uniós elnökség ügyében Robák Ferenc kormánybiztos. Az EU-elnökség operatív ügyeinek magyarországi felelősét Gémesi György polgármester fogadta a városházán.Robák Ferenc elmondta, hogy az előkészületek menete jól halad, bár az előző kormányzatnak "köszönhetően" idő- és pénzhátrányból indultak. A magyar kormány döntése értelmében költséghatékony elnökséget szerveznek, s nem drága helyszíneket igénybe véve, hanem állami tulajdonban lévőket "helyzetbe hozva".
Véleménye szerint Gödöllő városának mindennapjait nem sokat fogják zavarni az események, mivel a tanácskozások helyszínéül szolgáló kastély, valamint a sajtóközpontnak helyet adó Művészetek Háza egyformán a HÉV-sínek "túlsó" oldalán vannak, azaz nem a Dózsa György utat fogják terhelni a delegációk. Természetesen azonban lesznek kisebb-nagyobb lezárások az Ady Endre sétányon, a Szabadság téren, és a 3-as számú főúton - ezek ügyében folyamatosan egyeztetnek majd a rendőrséggel és Gödöllő város önkormányzatával.
"Azt is figyelembe kell venni azonban, hogy a világ, de az EU-tagállamok hónapokon át Gödöllőről fognak beszélni! A magyar nagykövetségekre már elküldtek olyan promociós anyagokat, amelyek már Gödöllőt népszerűsítik" - mondta Robák Ferenc.
Noha a magyar EU-elnökség pontos menetrendjét csak decemberben véglegesítik, egy jelentős program már biztos: városunkban tartja majd tanácskozását a 48 tagot számláló ASEAN szervezet (a délkelet-ázsiai országokat tömörítő gazdasági szervezet).