Barokk hangulat a GIM-Házban

 

Október 24-én, vasárnap nyílt meg a Gödöllői Iparművészeti Műhely (GIM-Ház) kiállítótermében a „Barokk Térinstallációk” elnevezésű tárlat, ami szervesen kapcsolódik majd a Barokk Év Gödöllőn 2011 rendezvénysorozatához.



A polgármester kiemelte: nagyszerű és példaértékű, hogy egy olyan kulturális műhely, mint a GIM-Ház, bekapcsolódott a jövő évi rendezvény magas szintű lebonyolításába. Külön öröm, hogy ez olyan fiatal gödöllői művészek által valósul meg, akik továbbgondolták, továbbfejlesztették és a mai korba, a mai légkörbe ültették át azokat az értékeket, amelyeket a barokk kor hagyott ránk.
A megnyitón dr. Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója elmondta: a kastély is örömmel partner abban, hogy az itt bemutatott művek és alkotások 2011-ben a kastélyparkban láthatóak legyenek.
A tárlaton Hidasi Zsófia, a program kurátora, Guba Sándor építész és Remsey Dávid grafikusművész vázolta fel azokat a testet öltött elképzeléseket, amelyeket ún. workshopok keretében valósítottak meg. A Guba Sándor által vezetett team tevékenysége nyomán olyan művek, videó-installációk és lampionok születtek a város megújuló főterére, amik a barokk kertek hangulatát idézik meg. A munka másik része – melyet Remsey Dávid fogott össze – a kastélyparkra koncentrálódott; itt a Barokk színház inspirációjára jött létre egy installáció.
A workshop munkálataiban – ahol makettek, látványtervek, grafikák és installációk szerepelnek – az alábbi művészek vettek részt: Bagdi Katalin, Balogh András Miklós, Dörögdi Orsolya, Góg Emese, Hidasi Zsófia, Horváth Orsolya, Juhász Ádám, Lengyel Gergő, Lovas Dávid, Pallai Patrik, Szabó Patrícia, Szilágyi Erzsébet, Szűcs Barbara, Tóth Viktória, Turny Zoltán, Varga Zoltán Zsolt. A koncepciót pedig Hidasi Zsófia, Bugya Brigitta, Guba Anna és Szabó Emma Zsófia álmodták meg.