Év végi jutalmak

A takarékos és megfontolt gazdálkodásnak köszönhetően a képviselő-testület ebben az évben is úgy döntött, hogy minden önkormányzat intézményben legalább egy havi bérnek megfelelő jutalmat fizessenek ki differenciáltan a dolgozók munkateljesítményei és célfeladatai alapján.



A döntés annál is inkább jelentős a város közalkalmazottai részére, mert 13. havi fizetés már nincs, béremelés sincs, az év elején a költségvetésben a törvényi minimum bérelemeket hagyták jóvá, s közben egyre több feladat rakódik a dolgozók vállára.  A testület jóváhagyta, hogy az önkormányzati gazdasági társaságok a nyereségtartalék terhére egy havi bérnek megfelelő jutalmat fizessenek munkavállalóiknak.
A képviselő-testület az önkormányzati gazdasági társaságok ügyvezetőit 1 havi munkabérnek megfelelő jutalomban részesíti. A polgármester és az alpolgármesterek jutalmazására a jogi és ügyrendi bizottság előterjesztése alapján 2 havi illetménynek megfelelő jutalmat állapítottak meg. Dr. Fábián Zsolt polgármesteri főtanácsadóként dolgozott. Ebből a feladatköréből a polgármester jelölte alpolgármesternek az új képviselő-testület megalakulásakor.