Besnyőn esett a legtöbb hó

A hazánk területét vasárnap elért hidegfront következtében hétfőre virradóan Gödöllőn is változó intenzitással havazott.

Zdenkó Pál, a VÜSZI Kft. út-híd fenntartási részlegvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy már a havazás előtt elkezdték az önkormányzati utak szórását. Reggelig Máriabesnyőn 8-10, a városközpontban 5 centiméter hó hullott. A takarításhoz 8 munkagép és 24 gyalogos munkás áll rendelkezésre az önkormányzati utakon. Elsőként a forgalmasabb és a domborzati viszonyoknak kitettebb utakat valamint a buszmegállókat takarítják. Gondokat okozott az állami kezelésű utak takarításának késlekedése a 3-as főút és a Testvérvárosok útja, valamint a 3-as főút és a Tessedik utca kereszteződéseiben.
Ezúton is szeretnénk tisztelettel felhívni az ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy gondoskodjanak az ingatlanuk előtti járdaszakasz csúszásmentesítéséről, a közlekedőktől pedig fokozott óvatosságot kérünk a balesetek elkerülése érdekében.

*

Egy ember súlyosan egy másik pedig könnyebben sérült, amikor egy személyautó árokba csúszott hétfőn reggel Gödöllőn a 3-as számú főúton. A sérültek egyike a roncsok közé szorult, ők a tűzoltók szabadították ki.