Autókra vadásztak

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője, Bozsó Zoltán r. dandártábornok hagyományteremtő céllal hívta meg a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület tagjait egy nagyszabású, közös autóvadászatra.

Január 29-én reggel összesen 50 fő, rendőr, polgárőr és autóvadász indult útnak a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területét behálózó közutakra.
A fokozott ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, visszaszorítása érdekében az ittas járművezetők, a forgalomból kivont, körözés hatálya alatt álló járművek kiszűrése volt.
Az akció során összesen 12 769 járművet ellenőriztek az országos nyilvántartó rendszerekben.
Súlyos szabálysértés elkövetése miatt 38 szabálysértési feljelentést tettek, melyből 34 esetben a forgalmi engedély azonnali bevonása is megtörtént. Lízingcsalás miatt 1 személygépkocsi került lefoglalásra, melyet a bank szállított el. Gyorshajtás miatt 77 esetben indult közigazgatási eljárás, 27 sebességtúllépés ügyében szabálysértési feljelentés készült. A biztonsági övet 6 járművezető nem használta, őket szintén közigazgatási eljárás keretében vonják felelősségre.
Csekély súlyú szabálysértés elkövetése miatt (tompított fényszóró nem használata lakott területen belül, megállni tilos helyen történő parkolás) 11 fővel szemben alkalmazták a rendőrök helyszínbírság kiszabását.
Az akció sikerére tekintettel gyakran számíthatnak a járművezetők hasonló fokozott ellenőrzésekre Gödöllőn és a térségben.

Gödöllői Rendőrkapitányság